KOCAELİ / GÖLCÜK - Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi

Değirmendere Hacı Halit Erkut Anadolu Lisesi

Merkez Mh. Mithat Gürses Cd. Gölcük/KOCAELİ
Vizyon
İstiyoruz ki, öğrencilerimizi demokratik ve lâik , çalışmalarını bir plan doğrultusunda yürütebilen,ileriye yönelik hedefleri olan bireyler olarak, ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda, bilim ve teknolojinin farkında , alanlarına uygun bir yüksek öğretim kurumuna girmeleri konusunda bilinçli yönlendirelim ve hazırlayalım. İstiyoruz ki, biz ve öğrencilerimiz ülkemizin değerlerini yaşayan ve yaşatan, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik kabul eden değişime , gelişime ve eleştiriye açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç kabul eden, öğrenmeye istekli bireyler olarak yaşantımızı sürdürelim. İstiyoruz ki, öğrencilerimizi etkili ve nitelikli, çağdaş, ailesi ve çevresiyle uyumlu, olumlu davranışlarıyla çevresine örnek olabilen kişiliğe sahip, yüksek moral değerlere sahip, kendine güvenen, girişimci , katılımcı, kendini sorgulayan , en az bir yabancı dili bilen bireyler olarak okulumuzdan mezun edelim.
Misyon
Öğrencilerimizi olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı ve özümsemiş, kültürel değerlerimize saygılı, sosyal, demokratik, laik ve hukuk devleti anlayışını benimsemiş, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmış, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilen bireyler yetiştirmek için varız. Öğrencilerimizin, bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini, vatan, millet gibi manevi değerlere ve vatandaş bilincine sahip , Türk Milletini güçlü ve mutlu bir toplum haline getirmek için çaba sarf eden bireyler olarak yüksek öğrenime hazırlanmaları, bilgili, becerili, özgüvenli olmalarını, çevreleri ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını sağlamak için varız. Öğrencilerimizin liderlik özelliklerinin yanı sıra, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın, bireyler olmalarını, geleceğe umutla ve güvenle bakan bireyler olarak yetiştirilmelerini, sağlamak için varız.
Fen Laboratuvarı :2
Öğretim Şekli :TAM GÜN
BAŞLANGIÇ : 08:55 BİTİŞ : 16:25
DOĞALGAZ